Sporting ‘setter den sjuende’ og presser Sp. Braga stenger 2022

Triumph bygget i første omgang, mens den andre var scenen for sløsing. Porro, Nuno Santos og Paulinho var målscorerne på vakt på Alvalade.

Sporting tok imot og slo Paços de Ferreira (3-0), denne torsdagen, i en kamp i 14. runde av I League. Løvene nådde dermed den syvende seieren på rad, mens de er like poengmessig, om enn midlertidig, Sp. Braga, som i morgen tar imot Benfica.

Merkelig nok, som det hadde skjedd mot minhotos, også i Alvalade, løste løvene kampen mot pacensene i første omgang og med et utbrudd. I andre omgang gikk Amorims menn inn i ‘ledelse’. Likevel ble målet oppnådd med utmerkelse: å vinne og uten å gi inn et mål ved slutten av kalenderåret 2022.

Kampens film

Første omgang var et enveisspill og tempomotstanden ble snart nede. Antunes komplisert, sette ballen på det farligste stedet og Sporting? scoret. Pedro Porro, i spydspissmodus, dukket opp i hjertet av 16-meteren for å sette løvene foran måltavlen i det tredje minuttet, i et trekk der keeper Jordi heller ikke var feilfri.

Sporting ble komfortabel, Paços føltes tett og frem til pause var fordelen mer enn en naturlig konsekvens. Nuno Santos (22′) scoret det andre, etter et vakkert kontringsspill og en ‘gave’ fra Edwards, og Paulinho (45′) ‘tok i gang’ et dykk for å signere det tredje målet for Sporting, etter et vakkert innlegg fra Pedro Porro.

Ved pause var løvenes fordel mer enn en rettferdig fordel før et Paços de Ferreira-lag “hold av ledninger”.

I andre omgang klarte Paços å skissere en reaksjon og ga litt arbeid til forsvarslinjen ledet av Coates – som i kveld fullførte den 300. kampen til tjeneste for Sporting. Likevel hadde pacence-tiltakene ingen praktisk effekt, mens løvene utnyttet plassen bak i forsvaret til å skape muligheter og? … sløse dem.

Før sluttsignalet forlot Dário Essugo Sporting og spilte med én enhet mindre etter en hensynsløs inngang som ga ham et rett rødt kort, vist av dommer António Nobre.

Etter regnskapet legger Sporting til den syvende seieren på rad og står nå for 28 poeng og hopper på pallen, på betingelse, med samme poeng som Sp. Braga. Benfica har ni flere, med én spilt kamp, mens FC Porto har 32. Løvene kommer tilbake til kamp 8. januar, med utsikten til Marítimo, dagen før de flyttet til Luz, for derby mot rivalen Benfica den 15.

På sin side fortsetter Paços de Ferreira en sesong å glemme og kjenner fortsatt ikke smaken av seier etter 18 kamper. Pacensene forblir på sisteplass med kun to poeng.

Starter elleve

SPORTINGS ELEVEN: Adán; Matheus Reis, Coates, Inácio; Pedro Porro, Essugo, Pedro Gonçalves, Nuno Santos; Edwards, Trincão og Paulinho.

PAÇOS DE FERREIRAS ELEVEN: Jordi; Lima, Flávio Ramos, Ferigra, Antunes; Holsgrove, Matchoi, Thomas, Rui Pires; Gaitán og Delgado.

Forhåndsvisning

Sporting underholder Paços de Ferreira i den 14. runden av I League torsdag. Løvene går gjennom en positiv periode med seks seire på rad, og ønsker å avslutte året med en “gyllen nøkkel” før fansen deres på Alvalade.

I tillegg ønsker laget ledet av Rúben Amorim også å matche poengmessig Sp. Braga, som først i morgen skal spille, med mottakelse til leder Benfica.

På den andre siden, i Alvalade, vil Paços de Ferreira, det eneste laget uten seier i hjemlige konkurranser og okkupere den siste posisjonen i mesterskapet.

Duellen mellom Sporting og Paços de Ferreira er planlagt til 21.15 og vil bli dømt av António Nobre, fra foreningen Leiria.